Védjegyek

You are here: Home » Védjegyek

Védjegy bejegyzés 10 munkanap alatt!

Miért fontos a védjegy?
A védjegy ( a köznyelvben márka márkanév, logó), mint árujelző, az egyes áruk és szolgáltatások azonosítására, egymástól való megkülönböztetésére szolgáló jogi oltalom(védelem). Egy piacon lévő szereplő számára igen lényeges annak elkerülése, hogy áruikat (szolgáltatásaikat) összetévesszék másokéval, vagy hogy esetleg utánozzák, hamisítsák azokat.
A fogyasztó számára a védjegy biztonságot jelent: az egyes áruk és szolgáltatások azonosításának, egymástól való megkülönböztetésének következtében a fogyasztó meggyőződhet arról, hogy olyan terméket vásárolt, amilyet szeretett volna.

Egy jól bevezetett védjegy (pl egy márka) hatalmas vagyoni értéket képviselhet egy vállalat értékelésénél pl. cégeladás vagy fúzió esetén is. Gondoljunk csak például az Apple cég alma logójára, a Shell benzinkút kagyló jelére, vagy a Mercedes jelre a kocsi elején. Védjegy nélkül a márkaépítés is elképzelhetetlen. Érdemes egy egyedi védjegyet jó előre kitalálni, levédeni, hogy a fogyasztó a termékkel azonnal azonosíthassa.

Mi lehet védjegy?
A védjegy lehet egyedi szó, szóösszetétel, beleértve a személyneveket és a jelmondatokat, betű, szám ábra, kép, szín, színösszetétel, hang- vagy fényjel, hologram, sík vagy térbeli alakzat, beleértve az áru vagy a csomagolás formáját, és ezek kombinációit.

A más javára bejegyzett védjegyekhez való összetéveszthetőség kideríthető egy védjegykutatással , így nincsenek fölöslegesen kifizetett díjak!

Ki szerezhet védjegyoltalmat?
Jogi személy, jogi személyiség nélküli gazdasági társaság, valamint természetes személy (magánszemély) is.

Mire jogosít fel a védjegyoltalom?
A védjegyjogosultnak kizárólagos joga van arra, hogy a védjegyet az árujegyzékben szereplő árukkal/szolgáltatásokkal kapcsolatban használja, illetve másnak engedélyt adjon a használatára (licensz).

Show Comments